Денков даде дума за цената на тока. Голямо обещание

Кабинетът пое ангажимент към хората

Денков даде дума за цената на тока. Голямо обещание | StandartNews.com

Премиерът акад. Николай Денков даде дума на българите за цената тока. Правителството провежда днес редовното си седмично заседание. Основна тема бе притеснението относно закона за енергетиката. КЕВР предупреди, че ако той време в сила, следва адско поскъпване на тока за бита. Денков увери гражданите, че повишаване на цената на тока няма да има.

ВИЖ ОЩЕ: Капан с цената на тока. КЕВР предупреди за адско поскъпване

"Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи. Предвиден е модел на ценообразуване, който ще запази цената на битовите потребители до средата на 2024 година. Ако след това се налага промяна, тя няма да е повече от няколко процента. Няма да позволим да има повишение на цената на тока, каквито притеснения се чуха. Надявам се НС да приеме всички законопроекти, за да нямаме повече препятствия пред довършваното на този етап по ПВУ", каза още Денков.

Кабинетът предстои да утвърди годишните разчети на сметката за средствата от Европейския съюз на Националния фонд за 2023 година.

Проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 г. също е част от дневния ред на заседанието. Правителството ще обсъди още допълни разходи по бюджетите на няколко министерства.

Очаква се още правителството да допълни наредбата за Единната информационна система за противодействие на престъпността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай