Ден за размисъл - с чаша в ръка

Този път няма да има сух режим

Ден за размисъл - с чаша в ръка | StandartNews.com

За пръв път от десетилетия насам почти в цялата страна няма да има забрана за употреба на алкохол в деня за размисъл и изборния ден. Това показа проверка на „Монитор“. До петък забрана за употреба на алкохол беше наложена само в Пловдив.

Още в средата на седмицата стана ясно, че в София няма да има ограничение за продажбата на спиртни напитки както в деня на размисъл, така и за самия ден на парламентарния вот на 4 април.

Със заповед на кмета на града Йорданка Фандъкова.се забранява само употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии. Забраната важи за 3 и 4 април.

Няма издадена заповед за забрана на продажбата и сервирането на алкохол в заведенията в Русе в деня за размисъл и в изборния ден. Такава заповед не издавана от години.

В Добрич в деня на изборите също ще може да се пие. От Общината отговориха, че заповед на кмета за забрана на употреба на алкохол в изборния ден няма да има.

Забрана няма да има още в стара Загора, Хасково и Благоевград. В трите области нито един кмет не е подписал заповед със забрана за продажба на алкохол. До петък нямаше подписана заповед за алкохола и в Шумен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай