Демерджиев разкри ходовете на МВР. Нови акции

Какви ще са действията срещу мигрантите

Демерджиев разкри ходовете на МВР. Нови акции | StandartNews.com

Акциите на МВР не са спирали и ще продължат както по отношение на предстоящите избори, така и срещу каналджиите и наркотиците. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на посещение в Областната дирекция на полицията във Варна.

Той коментира, че един от задържаните за трагедията в Локорско съвсем наскоро е излежал 5-месечна присъда за каналджийство след постигнато споразумение и месец след като излиза от затвора, отново е заловен за такова престъпление.

Демерджиев обърна внимание, че не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода за човек, който два пъти е залавян за каналджийство.

Ако на този човек му беше наложено адекватно наказание и ако прокуратурата не сключваше с него споразумение, той нямаше да е на пътя и нямаше да вози тези мигранти, коментира той.

Като пример вътрешният министър посочи, че двама българи са били осъдени в Гърция за сходно престъпление общо на 62 години затвор.

Иван Демерджиев каза още, че всеки, който е проникнал на територията на страната, се прави всичко необходимо той да бъде заловен, за да не проникне у нас и да не се допуска т. нар. вторична миграция. Това е условие за приемането ни в Шенген, уточни той.

"В момента ние се справяме най-добре с този проблем при положение, че мигрантският натиск е абсолютно несравним с натиска през предходните години", допълни Демерджиев.

Вътрешният министър подчерта, че българската граница не е била по-добре охранявана никога от последните 10 години насам откакто има мигрантски натиск.

"Ако ви прави впечатление, говорим за превозни средства с тайници. А камионите убийци, които бяха заловени в Австрия през 2016 г. с 90 трупа с българска регистрация, камиона убиец в Есекс с 39 трупа с българска регистрация нямаха тайници. Там се возиха мигранти свободно, които минаваха свободно през територията на страната като на парад. Това се забрави много бързо обаче", каза Демерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай