Чистят и спретват емблематична столична улица

Целта е да бъдат почистени графити, да бъдат обновени старите телефонни кабинки, пейки и други елементи от градското обзавеждане

Чистят и спретват емблематична столична улица | StandartNews.com

Администрацията на район "Средец" и столичният инспекторат започнаха кампания по почистването на градската среда по емблематичната улица "Цар Иван Асен Втори", съобщиха от инспектората.

Целта е да бъдат почистени графити, да бъдат обновени старите телефонни кабинки, пейки и други елементи от градското обзавеждане.

На улицата в участъка от двете знакови кооперации - Асеновец и Царевец, през кино "Влайкова" до бул. "Ситняково" са установени 27 адреса, на които има фасади на сгради за почистване от графити, нецензурни надписи и символи. Графитите могат да бъдат почистени с машина или фасадите да бъдат пребоядисани.

На улицата са установени и 28 броя ел. табла в лош външен вид, както и телефонни кабинки - монтирани по улицата и по фасадите на сгради, които са технически повредени и занемарени. Столичният инспекторат е уведомил ЧЕЗ Разпределение България АД за таблата и БТК Виваком ЕАД за телефонните кабини.

Вече има и идеи за изрисуване на ел. таблата от художник, а рекламна агенция предлага безплатно да отпечата красиви визии за облепване на таблата, съобщават от инспектората.

От там призовават собствениците и ползватели на сгради и търговски обекти, които се намират на улицата, да се включат в кампанията на Столичния инспекторат за облагородяване на градската среда.

През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м. подобни надписи, информират от инспектората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай