"Чакахме смъртта": Разказ на майката с трите деца, която се върна от Газа

Понякога дори не можех да плача, казва Сахер

"Чакахме смъртта": Разказ на майката с трите деца, която се върна от Газа | StandartNews.com

Още 19 българи от ивицата Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха вкъщи и трите деца, които бяха в неизвестност. Те се издирваха в района, в който падна бомба.

Преди две седмици Таер Алшарафи съобщи, че съпругата му и трите им деца са в неизвестност в ивицата Газа. Районът, в който нощували, бил бомбардиран. Те бяха открити живи на същия ден, но едва в събота кацнаха на родна земя. 

"Не мога да опиша колко се радвам. Най-накрая ги видях, слава Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- накрая си дойдоха! Много съм благодарен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха", каза щастливият баща Таер.

Най-малкото му дете Мохамед е едва на 6 месеца. Башар е на 7, а Зен на 5 години. Те се върнаха в България с майка им Ясмин. 

"Изморена съм от всичко. От липсата на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха навсякъде. Беше ужасно! Бяхме потънали в тъга и чакахме смъртта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, сега съм добре и благодаря на всички", разказа Ясмин Алшарафи пред Нова тв. 

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са спасени.

"Това не е обикновена война. Това е катастрофа. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в безопасност. Понякога дори не можех да плача. Усещаха страха по цялото си тяло. Дори не можех да вървя от страх", споделя тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай