„Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс за мултимедийна презентация по повод Деня на народните будители

„Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ | StandartNews.com

Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс за мултимедийна презентация по повод Деня на народните будители

Евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО – Благоевград, организират конкурс за мултимедийна презентация по повод 1 ноември – Ден на народните будители. Темата на конкурса е: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. В него могат да вземат участие ученици от 8 до 12 клас от област Благоевград.

Презентациите трябва да включват информация за живота и делото на народни будители от родния край на участниците – запознаване с тяхното дело за съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство, паметници и символи в региона, които са израз на почит и признателност към тяхното дело. Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 г. /включително/.

Жури от експерти ще оценява творбите в периода от 02.12.2019 до 15.12.2019 г.
Награждаването ще се извърши на тържествена церемония през месец януари 2020 г., като ще бъдат връчени три награди – голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на българщината.

Конкурсът е съвместен проект на Информационните офиси в България на евродепутата от ЕНП Асим Адемов –Благоевград, Бургас, Кърджали, Разград, Смолян и Сливен.

Подробности за конкурса, регламента за провеждането му, формуляр за участие и допълнителна информация можете да получите на:
e-mail: [email protected] или на телефон 0895 086 751

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай