Вторник,

Брънзалов:Епидемията не си е отишла

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

„В никакъв случай не трябва да се спира инерцията, набрана с ваксинирането.“ За това настоя заместник-председателят на БЛС Николай Брънзалов в студиото на БНТ.

„Все още не е ваксинирана нужната част от населението, за да бъдем спокойни. Епидемията не си е отишла и нека да не се заблуждаваме“, призова медикът.

Д-р Брънзалов увери, че грешки в сертификатите за ваксиниране няма. Дори една буквичка или интервал да бъде сгрешен, тази ваксина не може да бъде изпратена за издаване на ваксинационния сертификат. Има пациенти, които не си търсят сертификата.

По думите му определено положението с разпределението на ваксините ще се подобри с новата заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. До четвъртък джипитата трябва да заявяват нуждите ваксини и на кой пункт им е удобно да ги получат.

"Проблемът на лекарите беше получаването на ваксините и количествата, които те получаваха", призна Брънзалов. Според него нещата ще се стиковат.

Той се надява желаещите да бъдат ваксинирани да се увеличат. Най-желаните ваксини са иРНК ваксините. От вчера има допълнителна информация в кратката характеристика на иРНК ваксините, че могат да бъдат съхранявани от 2 до 8 градуса до 31 дни.

Все още няма интерес децата да бъдат ваксинирани.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички