Бойко Василев: Не каним гости, за да ги обиждат

Трябва да има журналистика между агитките

Бойко Василев: Не каним гости, за да ги обиждат | StandartNews.com

Водещият на "Панорама" Бойко Василев направи първи публичен коментар за атаките към гостите на предаването му, които се случват всеки петък от началото на протестите.

"Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди. Агресията, която някои от тях понасят, не помага на никакви каузи.

Някои очакват, че "Панорама" ще бъде принудена да заеме страна в една или друга посока. Това няма да стане.

Други смятат, че чрез натиск определени групи ще влязат в предаването за сметка на други. И това няма как да стане", категоричен е водещият на "Панорама.

"Панорама" позволява диалог. Това очевидно обърква, дори дразни. Защото днес диалогът не е на мода. В САЩ демократите ходят в CNN, републиканците - във FOX. Социалните медии ни учат да искаме от медиите само "своите"; "чуждите" нямат право на глас.

Ние от "Панорама" обаче вървим по друг път. Той е зададен в самото име на предаването и от европейските представи за обществена телевизия. Изпитваме трудности, правим грешки, търпим критика, но вярваме, че трябва да има и журналистика, която не стои в агитките, а между тях", каза още Бойко Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай