Борисов пусна нова отсечка от аутобана за Гърция

Участъкът от 6,5 км се пуска предсрочно с една година

Борисов пусна нова отсечка от аутобана за Гърция | StandartNews.com

След инспекцията на магистрала "Европа" за Сърбия, премиерът се прехвърли на "Струма" и откри нов участък от 6,5 км, завършен предсрочно с цяла година.

Отново Борисов лично шофираше, а в колата му се возеха зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

Борисов уточни, че правим магистралата до Кресна, защото нагоре теренът е насечен и нависоко, което би струвало много милиарди. Той заяви, че предпочита да ги даде за повишение на заплатите.

Има много мераклии за власт, ако искат - да ги дават, заключи той. Като допълни, че магистралата "може да я направим и на въжето да виси", но това ще струва много скъпо. "Теренът е тежък, след Покровник почваме да катерим дефилето", обясни зам.-министър Нанков.

"Не искам да кача магистралата до върха? Не мога. Вдигаме парите на учителите, санитари, доктори. Трябва да си отговорим дали искаме за тези 14 км да дадем милиарди или искаме магистрала от София до Видин. Сега със Световната банка работим за пътя София - Скопие - Тирана", обяви премиерът.

Премиерът подчерта също така, че е много благодарен на археолозите за разбирането.

"Трябва много да благодарим на археолозите, че това тук не трябваше да го преправяме. Нямаше да стане. Това тук беше планина, беше ливада", обясни той.

Отсечката от "Струма" е трябвало да бъде готова още през 2004 г. за Олимпиадата в Атина и се пуска днес, за да облекчи трафика към Гърция, който ще бъде още по-интензивен през предстоящите почивни дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай