Борисов: "Хемус" ще е готова до 2024 година

На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус"

Борисов: "Хемус" ще е готова до 2024 година | StandartNews.com

На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка от "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин, който включва и пътен възел "Дерманци".

Борисов провери изграждането на два пътни възела, четири моста и два виадукта.

Борисов заяви, че парите за магистралата са заделени и ако всичко е наред, ремонтните дейности ще приключат до края на 2021 г.

"Видяхме всички лотове, мините и Вие с колите си да видите хиляди българи как работят. Строят се огромни тунели и мостове. 8 моста с дължина от 1 200 метра. В края на 2024 г., ако вървим с това темпо, магистралата ще е готова. Към 130 души археолози работят по трасето.

Пазим находките от иманярите, откриват се страхотни артефакти и бързо си ги отнасят в музеите. Това са проекти за по 100 години и нагоре", посочи пред журналисти премиерът след огледа на строителството на магистралата.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посочи, че над 4 000 души работят по трасетата на "Хемус".

"Изграждането на пътищата беше трудоемко, за да може да вървят машините и камионите и да почне строежа. Парите са изведени в отделна сметка още преди две години, за да са спокойни хората, че 2024 г. ще се стига от София до Варна по магистралата", уточни още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай