Българите не вярват, че ще пада правителството

Близо 60 процента са на такова мнение

Българите не вярват, че ще пада правителството | StandartNews.com

58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да изпълнят нито една от целите си, а 25% смятат, че ще изпълнят и двете цели - оставка на премиера и на главния прокурор. 6% твърдят, че може да има само оставка на правителството.

Най-малък е делът на хората, които мислят, че само главният прокурор ще подаде оставка - 3%. Това сочат данните на Галъп.

Появилата се и идея за оставка на Руен Радев, която също не звучи реалистично за мнозинството - 63% не я споделят, а 29% са на обратното мнение. Останалите се колебаят.

54% не искат предсрочни избори, а 42% - искат. Остава в сила констатацията и от предишни изследвания в тежки политически ситуации - обществото очевидно иска промяна, но конкретната перспектива за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

Междувременно, 59% продължават да подкрепят протестите в страната, а 34% не ги подкрепят. Останалите се колебаят. Данните отразяват и обичайното у нас отношение към властта, но и подсказват, че протестният потенциал е висок и остава чувствителен.

Относно казусът с коронавирус, 55% приемат, че правителството се справя добре или много добре със ситуацията с короновируса, но други 43% са на обратното мнение.

Въпреки по-тревожните статистики обаче, и днес мнозинство от 59% са против въвеждане отново на твърди ограничителни мерки.

39% обаче казват, че биха приели. Само в рамките на два месеца делът на оптимистите спадна от 61% в началото на юни, през 40% в края на юни, до 32% сега.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай