Българско семейство загина със самолет в Македония

Телата на Георги Бошнаков, съпругата и децата му вече са намерени

Българско семейство загина със самолет в Македония | StandartNews.com

Георги Бошнаков и семейството му са загиналите при падането на самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие, съобщи "24 часа", като се позова на Гражданската въздухоплавателна администрация на Северна Македония.

Бащата, майката и двете им деца от България са загинали в късния следобед в Македония, когато техният малък самолет Чесна е паднал някъде около връх Солунска Глава, на 34,55 км южно от Скопие, съобщава скопското електронно издание „МКД“, цитирано от Агенция Фокус. Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.

В 16:18 ч. е изгубен контактът с малкия самолет тип Чесна П210Н, който е летял от Охрид за София. Заради лошите метеорологични условия пилотът е решил да кацне в Скопие, а малко след това е поискал позволение да продължи за София“, заяви директорът на гражданската въздухоплавателна служба Николче Тасевски. Той добави, че преди да изчезне самолета от радара, пилотът му е съобщил, че има силна турбуленция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай