Благотворителен спектакъл „Евгений Онегин" в Софийската опера

Благотворителен спектакъл „Евгений Онегин" в Софийската опера | StandartNews.com

София. На 24-ти и 26-ти октомври почитателите на оперното изкуство ще могат да видят спектакъла „Евгений Онегин". На 26 октомври спектакълът ще се играе благотворително. Приходите ще отидат за изгорелия драматичен театър в Пловдив. По този начин Операта е съпричастна към акцията на Министерство на културата „Артисти за артисти".

За първи път, от 30 години насам , шедьовърът „Евгений Евгений Онегин" се появява на сцената на Софийската опера и балет през тази година. Публиката и критиката посрещнаха премиерата на 25 януари с огромно възхищение. Поради силният интерес към руската класика, представлението е отново в афиша на театъра.

Това е уникална творба, родена от срещата на двама гении- Пушкин и Чайковски. Постановката е копродукция с Букурещката опера. Тя е дело на известния в северната ни съседка оперен и филмов режисьор Йон Карамитру, директор на Националния театър в Румъния, „Йон Л. Караджале". Хореографията, сценографията и костюмите също са поверени на румънски творци.

Спектакълът е изграден по кинематографичен начин – от лирични сцени. Трите действия са представени чрез преливането на седем картини.

В ролята на Ленски , зрителите ще могат да видят прочутия румънски певец Мариус Бренчу, тенор, който всеки оперен театър иска да има в афиша си.

Вълшебната музика на Чайковски е оставена в ръцете на оркестъра на Софийската опера и балет, под диригентската палка на Григор Паликаров.

Билети се продават на цени от 10 до 40 лв. на касата на Софийската опера и балет (ул. „Врабча" 1,), на касите на EasyPay, on-line чрез EPay, както и в разпространителската мрежа на Eventim.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай