БГ артисти от Америка идват за фест в София

Любо Христов открива утре изложба

БГ артисти от Америка идват за фест в София | StandartNews.com

София. Звезди от другата страна на океана ще гостуват в София за четвъртото издание на фестивала за независимо американско кино So Idependent. Стартът е на 24 октомври - с "Небраска" на Александър Пейн в Синема сити в един от новите молове.

Афишът отново ще предложи най-доброто от различни жанрове, създадено извън Холивуд. Тазгодишната селекция представя 40 премиери. Лентите ще се завъртят в току-що ремонтираното и обзаведено с най-съвременна апаратура филмотечно кино "Одеон", "Люмиер", Евро синема, салоните на Синема сити и Дома на киното.

Познавачите ще видят режисьорския дебют на Киану Рийвс "Тай-чи майстор", емоционалната документалистика "На крачка от славата", номинираните за "Златна палма" 2013 "Имигрантката" на Джеймс Грей и скандалния "Само Бог прощава" на Никълъс Уайнинг Рефн.

Сред артистите от класа, които идват за събитието, е художникът аниматор Любомир Христов. Той пристига от Лос Анджелис и ще открие изложба в галерия "Suspacious" на "6 Септември". Откриването е в сряда. Любо Христов е част от екипа на над 60 филма, сред които най-известни са "Матрицата", "300", "Г-н и г-жа Смит", "X-Мен 2", "Последният самурай". Владимир Тодоров, автор на визията на феста, пък работи с Робърт Земекис в "Полярен експрес", "Беулф", "Майло на Марс" и "Коледна песен". Негови работи ще бъдат подредени от 25 октомври в "Мотто". Той ще представи и книгата си The moon rock. Вени Венциславова, директор на нюйоркския клон на Джорджо Армани, ще изнесе лекция на тема "Мода и филм" на 29 октомври в НАТФИЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай