Безредиците в София! Десетки ранени

Петима полицаи са пострадали, организаторът се разграничи от феновете

Безредиците в София! Десетки ранени | StandartNews.com

24-ма пострадали при протеста на футболните фенове са потърсили помощ от спешните медици. Това съобщи за БНР говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

 

Сред тях има и по-тежко пострадали. Сигналите продължават, уточни Сунгарска.

Трима души са настанени в различни болници. Във ВМА има един ранен с травма на главата. Напръскан обилно със спрей е откаран в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", а трети е настанен в "Пирогов" с интоксикация.

По-рано кметът на София Васил Терзиев обяви на брифинг, че четирима от пострадалите са полицаи. Той уточни, че движението по булевард "Васил Левски" ще бъде възстановено в петък сутринта.

Няма нанесени щети по превозните средства на градския транспорт. Изгорял е бус на "Общинска полиция", подпален от ултрасите. Има изпочупени и опожарени кофи, както и разбита настилка и изкъртени колчета.

Петима полицаи са ранени по време на протеста в София, съобщиха от МВР.

"Мирното начало на протестните действия бе опорочено от вандалски прояви на фенове. Въпреки отправените множество предупреждения, полицейските служители, с жилетки „Антиконфликт“ и без предпазни средства, бяха замеряни от протестиращи с павета, колчета, паркинг елементи и пиротехника. В резултат на агресията има ранени петима униформени. След сблъсъци между враждуващи агитки има пострадали и десетина фенове", обявиха от МВР. "Ние познаваме организатора. Той има уведомление в общината. Ние го познаваме, но той се разграничи от феновете, каквото и да означава това", заяви по-рано зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.

СДВР разполага с информация и вече са стартирани действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай