Неделя,

Без бТВ по Булсатком

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Една четвърт от българите остават без каналите на бТВ за празниците. В 3 часа тази нощ bTV Media Group спира да подава сиганала на седемте си програми към Булсатком за неограничен период от време. Причината е системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния доставчик, съобщиха от телевизията.


"Освен, че дължи сериозни суми, Булсатком отказва да поднови договора си за излъчване на 7 канала на bTV Media Group (бТВ, бТВ Action, бТВ Comedy, бТВ Cinema, Ring.bg, бТВ Lady и бТВ HD), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си 2,80 лв. на абонат. Това и дискриминация спрямо bTV", казаха от телевизията.  Оттам са категорични, че ще възстановят сигнала на каналите си към Булсатком, след като доставчикът си погаси задълженията и двете страни си стиснат ръцете за нов договор през 2013 г. От bTV съветват зрителите си да гледат програмите им чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, както и в мрежите на другите кабелни и сателитни оператори.


От Булсатком отрекоха да дължат пари. Те обясниха, че не приемат предложената от bTV Media Group нова цена, която е 3 пъти по-висока от досегашната. Това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Освен това, предложената от bTV Media Group оферта е със срок на валидност до 14.01.2013 г., което ни дава възможност да продължим преговорите до достигане на споразумение в рамките на посочения период", обясниха от сателитния доставчик. И допълниха: "Булсатком АД няма просрочване на дължимите суми, съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни и спирането на сигнала от страна на bTV Media Group би било нарушение на действащия към момента договор. Освен това, броя на абонатите са само основа за провеждане на преговори, а не основание за прекратяване на договор".

Тагове: Бтв Булсатком

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички