Река преля, отнесе мостове и автомобили, Нинова се намеси

Проходът "Петрохан" е затворен заради паднали камъни на пътя

Река преля, отнесе мостове и автомобили, Нинова се намеси | StandartNews.com

Заради поройните дъждове във Врачанско днес е преляла река Ботуня. Отнесени са мостове и автомобили във Вършец, предаде БНТ.

Тежка остава ситуацията в цяла Врачанска област.

По-рано беше съобщено за обявено частично бедствено положение във Враца. За изминалото денонощие количеството на валежите достигна над 80 литра на кв.м.

Проходът "Петрохан" е затворен заради паднали камъни на пътя. Временно движението по пътя София - Монтана в участъка Бързия-Гинци, при км 59 е ограничено заради падналата скална маса и наводнен пътен участък. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", пропускат се само движещите се към Монтана превозни средства, а движението към София е отклонено.

Метеорологичната обстановка се следи постоянно. Проведени са разговори и са дадени указания на областните управители и кметовете. Главна дирекция "Пожарна  безопасност и защита на населението" е включена в подпомагане на хората в засегнатите райони и нейни екипи извършват отводнителни дейности. Това съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Вицепремиерът Корнелия Нинова събра представители на институциите за мерките, предприети във връзка с обилните валежи в страната. Напоителни системи, Земинвест, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Държавното предприятие по управление и стопанисване на язовирите докладваха, че упражняват постоянно наблюдение на язовирите. Те не са пълни и към настоящия момент няма опасност за населението.

"Искам пълна координация между отделните звена, да се мобилизирате и да вземете всички превантивни мерки, за да гарантирате сигурността на хората по места", заяви министър Нинова на съвещанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай