Четвъртък,

БЧК възобнови онлайн консултациите за пандемията

От: Мартина Суботинова -
БЧК възобнови онлайн консултациите за пандемията
A
A
A

От Българския червен кръст съобщиха, че са възобновили онлайн консултациите в помощ на хора, изпадащи в тревожни състояния заради променената обстановка в пандемията.  Те могат да могат да получат емоционална подкрепа, а също и при нужда да бъдат насочени към психолози и лекари специалисти, предаде БНР.

Националният онлайн чат е достъпен от интернет страницата на Българския червения кръст и всеки, който има нужда по всяко време може да напише  въпрос свързан с пандемията, тревожността и несигурността в ежедневието, обясни Петър Цинцарски - експерт в Младежкия червен кръст и консултант в Националния онлайн чат и допълни,

„От интернет страницата на БЧК, долу вдясно има едно зелено прозорче. Всеки може да напише по всяко време своя въпрос към Червения кръст, свързан с пандемията и в часовете от 12 до 14ч. всеки работен ден да получи отговор“.

В онлайн чата хората могат да намерят емоционална подкрепа от страна на консултантите на Младежкия червен кръст, при сложни проблеми свързани със здравето те се насочват към психолози или  лекари специалисти.

„Често се задават въпроси за самите хора или хората около тях. Много са проблемите, свързани с икономическата несигурност, с възрастните хора и децата, включително и с лечението и ваксинациите“.

Националната онлайн чат инициатива е част от голямата кампания на БЧК наречена " Направи го, за тези които обичаш". Чрез  нея се настоява да се спазват противоепидемичните мерки и да се преценяват истинските от фалшивите новини.

Има различни начини и занимания , които биха помогнали на човек да се чувства по-спокоен.

„Хобитата, отделеното време за децата и за семейството, разходките сред природата – съвети, които биха могли да намалят стреса. Но, има и много по-професионални, задълбочени неща, които се анализират и се прави съответната реакция от страна на психолозите“.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички