Ансамбъл "Чинари" с шоу в Албена

Гостите гледат спектакъла на лятната сцена

Ансамбъл "Чинари" с шоу в Албена | StandartNews.com

Незабравими емоции ще подари ансамбъл „Чинари” на гостите на Албена тази вечер. Те ще се насладят на изпълненията му от 21 ч. на лятната сцена на най-красивия ни курорт.

Ансамбъл „Чинари“ е първият частен професионален ансамбъл в България, който е създаден по идея на Асен Павлов през 1993 г. от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. В своята история Ансамбъл „Чинари“ е участвал в над 6000 концерта, представления, тв продукции и спектакли, 360 от които в САЩ. Ансамбълът е гастролирал в Молдова, Гърция, САЩ, Италия, Испания, Македония, Германия, Сърбия, Румъния, Южна Корея, Франция, Англия и Тайван.

Част от емблематичните спектакли на трупата са: „Магията на танца“, „Траките“, „Ние Българите“ , „Мистичен ритъм“ и други.

През 2015 година, Асен Павлов и Ансамбъл "Чинари" са наградени от Съюза на артистите в България с "ИКАР 2015", за спектакъла "Траките".

През 2016 година получават награда  от Съюза на българските музикални и танцови дейци -  "Кристална лира" за музикално-танцовия спектакъл "Ние, българите".

През 2017г. Асен Павлов  е награден от  Министерство на Културата  на Република България с грамота и почетен знак  „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики - за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

През 2018 г., Асен Павлов и Калоян Павлов са наградени от Асоциацията на хореографите в България - "ЗЛАТНА МУЗА 2018" в категория "Хореография в българския танцов фолклор", за спектакъла "Мистичен ритъм". През същата година, за цялостен принос в популяризирането на нематериалното културно наследство, Национална секция на CIOFF България награди ансамбъл Чинари с плакет "Златна Кобилица".

На своя юбилеен спектакъл „25 години Ансамбъл Чинари“, Асен Павлов и Ансамбъл Чинари получиха Почетен знак от президента на Република България - Румен Радев за цялостен принос в съхранението и популяризирането на българското фолклорно изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай