Анна Попова:София Лорен ме научи на женски хитрини

Животът е ескалатор, казва архитектката

Анна Попова:София Лорен ме научи на женски хитрини | StandartNews.com

Анна Попова, чиито вулканичен темперамент и чар не познават почивен ден, вече се чувства като истинска кинаджийка. Архитектката, която от дете е влюбена в театъра, операта и седмото изкуство, приюти "Живи легенди" в къщата си в Монако. Ефектната брюнетка за няколко дни беше домакин на екипа, заснел изключително свежарския филм, който вече се върти по екраните в родината с повече от убедителен боксофис.

 

"Подкрепих Ники Илиев, защото той е артистичен, коректен, изпълнен с енергия и позитивизъм. Гледах първия му филм "Чужденецът" и разбрах, че има тънко и прецизно чувство към киното. Никога няма да заложа на куц кон. Трябва да има повече филми като тези на Ники - със своята пъстрота те вадят зрителите от монотонността на сивото всекидневие. Както казваше Алберто Сорди, комедията е сложен жанр. Много по-добре е публиката да гледа драми и романтики, изпълнени с положителни послания, отколкото кървави и безсмислени екшъни, които провокират низки страсти. Убедена съм, че Ники има сериозно бъдеще в киното", коментира Анна.

 

Микеле Плачидо остава омаян от нейното гостоприемство. По време на снимките разбират, че световноизвестният актьор има рожден ден. Анна му спретва торта, разлива шампанското и всички пеят "Хепи бърдей". Не пропуска да му припомни, че всъщност се познават отдавна. Микеле веднага връща лентата, защото й казва: "Ти си единствената жена, която ме е свалила от колата си". "Беше случка отпреди доста години. Бяхме с Тото Кутуньо и други приятели в Сан Ремо и Микеле се присъедини към нас. Когато всички решиха да пием късни коктейли в моята вила на Френската ривиера, им възразих: "Дами и господа, вали като из ведро. Няма да ви връщам обратно - който е без личен автомобил, да слиза от моя", разказва през смях Анна.

 

Дамата прави успешна кариера в западна Европа, но няма навик да се отделя от земята. "Животът е ескалатор - в един момент си горе, но в следващия можеш да се окажеш в подножието. Никога не забравям откъде съм тръгнала и коя съм", казва тя. Анна, в чиито вени тече бунтарска кръв (единият й прадядо е сред революционерите в Панагюрище, а другата й прабаба е крила Яне Сандански), напуска България със семейството си през 80-те. Завършва гимназия в Швеция, но горещият й характер я отвежда в Италия, където получава тапия за архитект. По-късно се установява в Монако. Близка бойна другарка е със знаменитости от различни жанрове. Някога обсъжда киното с великите Федерико Фелини и Марио Моничели, по-късно се сближава със София Лорен. "Тя ме научи, че жената винаги трябва да бъде изправена - тялото да стои устремено напред. Показа ми как реши веждите си нагоре, за да постигне съответния ефект на погледа".

 

Кръстан Мисирков, дългогодишен диригент на хора в операта в Монте Карло, запознава Анна с Гена Димитрова. Двете си допадат тутакси - просто са луди по хороскопите. "Гена знаеше, че я очакват огромни изпитания - преди много време я бяха предупредили в Индия", разказва Анна. Всъщност Попова винаги слага рамо на българската култура - в Монако, Франция, Италия. Където стъпи български артист (и не само), тя е готова да му отвори очите за нещата от живота по тези земи - като бизнес, бит, отношения, култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай