Андрей потресен от коментарите за Зуека

Не иска така да се плюе по държавата ни

Андрей потресен от коментарите за Зуека | StandartNews.com

"Тези дни прочетох безброй коментари на мои познати, колеги и приятели около интервюто на Васил Василев-Зуека и новината, че той и семейството му са напуснали България.

В общи линии всички бяха почти еднакви – като преписани едно от друго, и съдържаха адмирации към смелостта му, жестоки критики към българската реалност и тъга от решението на артиста. Мен пък ме обзе тъга от коментарите.

В началото съм длъжен да кажа, че най-свещеното право на всеки човек е да бъде щастлив и всеки има право в стремежа към щастието да живее там, където се чувства добре.

Не разбирам обаче превъзбудата да използваш този повод, за да покажеш до каква степен си отвратен от Родината си и колко много тя не те заслужава. Срещнах я в коментарите на много хора, които лично познавам и за които знам, че живеят приятен живот в България.

Безспорно в България има проблем с неспазването на законите и агресивната простотия, трябва да си сляп, за да не го виждаш. Не мисля обаче, че в изтънчената надпревара дружно да плюем мястото, където живеем, някой ще спечели награда. Освен да изглежда шик.

Всеки избира какво може да понесе и какво не и никъде няма идеален живот...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай