Петък,

Алтерко Робoтикс дари устройства на седем български болници

От: Иван Ватахов -
Алтерко Робoтикс дари устройства на седем български болници
A
A
A
  • Дарението е част от кампанията „За героите в бяло“ на Българския лекарски съюз

IoT (internet-of-things) компанията Алтерко Роботикс дари най-новия си продукт Shelly AIR на седем български болници.

Устройството е иновативен уред за пречистване на въздуха, който ще подпомогне лекарите на първа линия в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. С помощта на мощни UV-C лъчи Shelly AIR унищожaва за секунди до 95% от бактериите и вирусите във въздуха в помещението, в което се намира. Дарителската инициатива е част от кампанията „За героите в бяло“ на Български лекарски съюз.

Седемте болници в София, които ще получат устройства Shelly AIR, са: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов (2 броя устройства), ВМА (2 броя), УМБАЛ „Александровска“ (2 броя), УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ (1 брой), УМБАЛ „Св. Анна“ (1 брой), II-ра МБАЛ (1 брой) и МИ МВР (1 брой).

„Основна цел на нашата компания винаги е била да създаваме устройства, които ще са от полза на потребителя и обществото като цяло. Shelly AIR е нашият принос в битката, която днес, всички ние и най-вече лекарите, водим срещу COVID-19 – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Shelly AIR е ефективен уред, който бързо и без употреба на химикали пречиства въздуха във всяко помещение, като уврежда ДНК-то на вируси, бактерии и гъбички и не им позволява да се размножават и причиняват болести. Това го прави перфектен за употреба в болнични заведения.“

SHELLY AIR – ефективен, икономичен и безопасен

Shelly АIR е уникален уред за пречистване на въздуха, който гарантира най-доброто качество на въздуха в помещението, в което се използва. Той е изключително ефективен, икономичен и безопасен. Изработен от 98% алуминий, със скорост на подаване на чист въздух от 50m³/h и нива на шум от 56 dB, той е идеален за професионална употреба и може да бъде монтиран в градския транспорт, болници, магазини, офиси, фабрики, складове за храни и други обществени места, като продуктът позволява лесна модификация според изискванията на различните помещения. Устройството използва мощна технология за почистване на въздуха: това са бактерицидни UV-C лъчи, които унищожават различните видове вируси, бактерии, прах, цветен прашец, алергени и други вредни патогени. Shelly AIR може за секунди да елиминира до 95% от бактериите и вирусите във въздуха, дори и един от най-опасните – причинителя на туберкулоза.

Всички изследвания до момента показват че UV-C лъчите успяват ефективно да унищожат почти всички вируси и бактерии, както и COVID-19. Използването на такива устройства досега се считаше за опасно поради две причини: UV-C лъчите могат да предизвикат рак на кожата, а устройствата, които ги излъчват, създават и озон, който в малки количества помага за дезинфекцията, но в по-големи е отровен.

Shelly AIR, обаче, е напълно безопасен за употреба. Уредът използва LED технология, като UV-C лъчите се създават в специален за целта реактор от алуминий, който не допуска те да достигнат до кожата или очите на човек, и в същото време не се произвежда никакъв озон. Устройството може да се използва без притеснения и без ограничение във всяко закрито помещение.

Версията на Shelly AIR, дарена на българските болници, е специално разработена за тях в улеснен вариант за употреба. Потребителят единствено трябва да включи устройството в контакт, всички останали настройки са направени предварително от екипа на Алтерко Роботикс.

Стандартната версия на Shelly AIR се предлага с Wi-Fi технология, която позволява устройството да се управлява директно от мобилен телефон (през безплатното приложение Shelly Cloud), както и в него да се получава информация за температурата в помещението. Тази версия дава възможност и за предварителна настройка на графици на автоматично включване и изключване на уреда, и е съвместима с операционните системи Android и iOS, както и с популярните гласови асистенти Amazon Alexa и Google Assistant.

Повече за Shelly AIR можете да прочетете тук


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички