Алтерко Робoтикс дари устройства на седем български болници

Дарението е част от кампанията „За героите в бяло“ на Българския лекарски съюз

Алтерко Робoтикс дари устройства на седем български болници | StandartNews.com
  • Дарението е част от кампанията „За героите в бяло“ на Българския лекарски съюз

IoT (internet-of-things) компанията Алтерко Роботикс дари най-новия си продукт Shelly AIR на седем български болници.

Устройството е иновативен уред за пречистване на въздуха, който ще подпомогне лекарите на първа линия в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. С помощта на мощни UV-C лъчи Shelly AIR унищожaва за секунди до 95% от бактериите и вирусите във въздуха в помещението, в което се намира. Дарителската инициатива е част от кампанията „За героите в бяло“ на Български лекарски съюз.

Седемте болници в София, които ще получат устройства Shelly AIR, са: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов (2 броя устройства), ВМА (2 броя), УМБАЛ „Александровска“ (2 броя), УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ (1 брой), УМБАЛ „Св. Анна“ (1 брой), II-ра МБАЛ (1 брой) и МИ МВР (1 брой).

„Основна цел на нашата компания винаги е била да създаваме устройства, които ще са от полза на потребителя и обществото като цяло. Shelly AIR е нашият принос в битката, която днес, всички ние и най-вече лекарите, водим срещу COVID-19 – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Shelly AIR е ефективен уред, който бързо и без употреба на химикали пречиства въздуха във всяко помещение, като уврежда ДНК-то на вируси, бактерии и гъбички и не им позволява да се размножават и причиняват болести. Това го прави перфектен за употреба в болнични заведения.“

SHELLY AIR – ефективен, икономичен и безопасен

Shelly АIR е уникален уред за пречистване на въздуха, който гарантира най-доброто качество на въздуха в помещението, в което се използва. Той е изключително ефективен, икономичен и безопасен. Изработен от 98% алуминий, със скорост на подаване на чист въздух от 50m³/h и нива на шум от 56 dB, той е идеален за професионална употреба и може да бъде монтиран в градския транспорт, болници, магазини, офиси, фабрики, складове за храни и други обществени места, като продуктът позволява лесна модификация според изискванията на различните помещения. Устройството използва мощна технология за почистване на въздуха: това са бактерицидни UV-C лъчи, които унищожават различните видове вируси, бактерии, прах, цветен прашец, алергени и други вредни патогени. Shelly AIR може за секунди да елиминира до 95% от бактериите и вирусите във въздуха, дори и един от най-опасните – причинителя на туберкулоза.

Всички изследвания до момента показват че UV-C лъчите успяват ефективно да унищожат почти всички вируси и бактерии, както и COVID-19. Използването на такива устройства досега се считаше за опасно поради две причини: UV-C лъчите могат да предизвикат рак на кожата, а устройствата, които ги излъчват, създават и озон, който в малки количества помага за дезинфекцията, но в по-големи е отровен.

Shelly AIR, обаче, е напълно безопасен за употреба. Уредът използва LED технология, като UV-C лъчите се създават в специален за целта реактор от алуминий, който не допуска те да достигнат до кожата или очите на човек, и в същото време не се произвежда никакъв озон. Устройството може да се използва без притеснения и без ограничение във всяко закрито помещение.

Версията на Shelly AIR, дарена на българските болници, е специално разработена за тях в улеснен вариант за употреба. Потребителят единствено трябва да включи устройството в контакт, всички останали настройки са направени предварително от екипа на Алтерко Роботикс.

Стандартната версия на Shelly AIR се предлага с Wi-Fi технология, която позволява устройството да се управлява директно от мобилен телефон (през безплатното приложение Shelly Cloud), както и в него да се получава информация за температурата в помещението. Тази версия дава възможност и за предварителна настройка на графици на автоматично включване и изключване на уреда, и е съвместима с операционните системи Android и iOS, както и с популярните гласови асистенти Amazon Alexa и Google Assistant.

Повече за Shelly AIR можете да прочетете тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай