8 март! Времето се обръща – голяма изненада

Ето прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология

8 март! Времето се обръща – голяма изненада | StandartNews.com

Времето се обръща – голяма изненада на 8 март. Още преди обяд валежите ще започнат да спират, най-късно и в планините, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна, но след обяд от запад ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който вечерта ще стихва. Максималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София - около 7°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. 

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, през деня под 900-1000 м дъжд, които до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3°, на 2000 м - около минус 3°.

В събота ще е почти без валежи, а облачността ще е разкъсана. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб. В неделя ще бъде предимно слънчево, след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Вятърът ще се усили и ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните ще се повишават и в повечето места ще са между 12° и 17°.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай