70% от докторските грешки са пропуски на системата

70% от докторските грешки са пропуски на системата | StandartNews.com

В 70% от лекарските грешки се дължат на пропуски в системата, заяви шефът на етичната комисия на докторския съюз д-р Петко Загорчев. Той обясни, че БЛС настоява в лечебните заведения да бъдат създадени комисии за вътрешен одит, които да анализират всеки пропуск и да предотвратяват повторението му. Okei лекарите се събраха на конгрес в Пловдив.

Надявам се, че ще бъде подписан рамковият договор, който ще гарантира на българските граждани всички медицински дейности през 2013 г., заяви при откриването здравният министър Десислава Атанасова. Догодина ще бъдат отделени най-много пари за здраве и е важно да бъдат разпределени правилно, добави тя.

Делегатите на конгреса ще вземат решение за огласените от Комисията по досиетата данни, че членове от ръководството на съюза са сътрудничели на бившата Държавна сигурност. Зам.-шефът на БЛС д-р Георги Ставракев настоява форумът да му гласува вот на доверие заради обявяването му за агент. В официално писмо той обяснява, че е вербуван като войник през 1985 г. по повод терористичния атентат на Централна гара в Пловдив, при който загива една жена, а 42-ма са били ранени. След този случай не съм имал връзка с ДС, твърди той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай