Петък,

Жест: Училище плаща интернета на учениците си

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Целият състав от възпитаници на благоевградска гимназия ще получат по 15 лв., за да си заплатят месечната такса за интернет. Решението е взето единодушно от учителите и непедагогическия персонал в учебното заведение, предаде БНТ.

Близо 250 са учениците в Благоевградската професионална гимназия. Много от децата, които се обучават в гимназията имат безработни родители, като това е и една от причините от училището да вземат решение за финансово подпомагане на учениците.

"От перо стипендии ще бъдат изплатени по 15 лева в помощ на всички ученици. Някъде около 50 процента от нашите ученици или само единият родител работи или и двамата са без работа, тъй като имаме и деца от уязвими групи, деца в риск, с доста нисък социален статус при семействата и по някакъв начин търсим вариант тези деца и семейства да бъдат подпомогнати и да не отпадат от възможността за образование", каза пред БНТ Антон Драгоев, директор на училище „Ичко Бойчев".

От учебното заведение към момента успяват да обхванат всички ученици за настоящото дистанционно обучение. Ако гимназисти отсъстват от онлайн уроците, веднага се търси контакт с родителите им.

Ако учениците продължат да се обучават дистанционно и следващите месеци, от ръководството на гимназията обмислят вариант отново те да бъдат подпомогнати финансово за заплащане на интернета.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички