Сряда,

Висока избирателна активност на балотажа в Кърджалийско

От: Failed to load user -
Висока избирателна активност на балотажа в Кърджалийско
A
A
A

С кандидатите на ДПС в 10 -те села се състезаваха 5 от ГЕРБ, 3 –ма независими , 1 от БСП и 1 от РБ

Между 55 и 80 % избирателна активност на балотажа регистрираха в десетте села Кърджалийско. В Крумовградско втори тур се състоя в три кметства–Аврен, Малък Девисил и Черничево. Татул е единственото село в община Момчилград, където се наложи балотаж за местния вот. В Кирковско гласуваха в Чакаларово и Самокитка. В най – голямата община Кърджали до балотаж се стигна в Бели пласт и Чифлик, а в Ардинско избираха кметове в селата Теменуга и Жълтуша.

Във всички 10 села кандидатите на ДПС се състезаваха с петима от ГЕРБ / Малък Девисил, Жълтуша, Самокитка, Чакаларово и Татул/, трима независими – Аврен, Чифлик и Бели пласт/ и по един от БСП – Черничево и Реформаторски блок – Теменуга.

В петте ОИК не са постъпили жалби и сигнали за изборния ден. В две секции в Чакаларово са сменени по двама от членовете на двете СИК. Порази лични причини един член на СИК в с. Татул също е заменен. Наложила се е смяна на членове и на СИК в община Кърджали.

Без сигнали за произшествия и нарушения на обществения ред премина изборният ден в областта. Само едно удостоверение за гласуване беше издадено в паспортните звена , съобщиха от ОД на МВР Кърджали.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички