Висока избирателна активност на балотажа в Кърджалийско

Висока избирателна активност на балотажа в Кърджалийско | StandartNews.com

С кандидатите на ДПС в 10 -те села се състезаваха 5 от ГЕРБ, 3 –ма независими , 1 от БСП и 1 от РБ

Между 55 и 80 % избирателна активност на балотажа регистрираха в десетте села Кърджалийско. В Крумовградско втори тур се състоя в три кметства–Аврен, Малък Девисил и Черничево. Татул е единственото село в община Момчилград, където се наложи балотаж за местния вот. В Кирковско гласуваха в Чакаларово и Самокитка. В най – голямата община Кърджали до балотаж се стигна в Бели пласт и Чифлик, а в Ардинско избираха кметове в селата Теменуга и Жълтуша.

Във всички 10 села кандидатите на ДПС се състезаваха с петима от ГЕРБ / Малък Девисил, Жълтуша, Самокитка, Чакаларово и Татул/, трима независими – Аврен, Чифлик и Бели пласт/ и по един от БСП – Черничево и Реформаторски блок – Теменуга.

В петте ОИК не са постъпили жалби и сигнали за изборния ден. В две секции в Чакаларово са сменени по двама от членовете на двете СИК. Порази лични причини един член на СИК в с. Татул също е заменен. Наложила се е смяна на членове и на СИК в община Кърджали.

Без сигнали за произшествия и нарушения на обществения ред премина изборният ден в областта. Само едно удостоверение за гласуване беше издадено в паспортните звена , съобщиха от ОД на МВР Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай