Неделя,

Учителка нарежда цял клас да плюе по дете /ОБНОВЕНА/

От: СТАНДАРТ -
249
Учителка нарежда цял клас да плюе по дете /ОБНОВЕНА/
A
A
A
  • Така преподавателката искала да накаже свой възпитаник, прокуратурата проверява скандалния случай

Скандален случай в класна стая в Пазарджик. начална преподавателка в училище „Проф. Иван Батаклиев“ наказала свой възпитаник като принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, докато той е бил изправен пред дъската, съобщи БНР.
Даскалицата ще бъде проверявана от прокуратурата.

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая - на малолетни.

Неприятната ситуация е станала в началото на януари при учениците в трети клас. По време на междучасието няколко деца влезли в спор, при който деветгодишно момче наплюло две други деца. Учителката решила да приложи свой възпитателен метод. По време на час тя изправила момчето пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят.

Родителите на момчето разбирали няколко дни по-късно от друг родител - на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по момчето.

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“.
Момчето вече е в друго училище и с него работи психолог, защото по думите на родителите е травмирано. Учителката е наказана с последно предупреждение за уволнение. Според директорката преподавателката била изнервена от проумора и не преценила действията си.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com