Важно от МОН за учениците в София

Данните говорят

Важно от МОН за учениците в София | StandartNews.com

Учениците в София изучават общо 25 чужди езика, 11 профила и 135 специалности в професионалното образование. Това стана ясно по време на среща на просветния министър Галин Цоков с директори на столични училища.

През миналата година близо 32 000 деца са участвали в общо 50 национални олимпиади и състезания. 

Министерството на образованието и науката ще подкрепи всяка инициатива на отделни училища в България, които искат да покажат постиженията на своите ученици в различни области, защото в рамките на нашата образователна система ние трябва да покажем и добрия пример, е заявил министър Цоков пред участниците във форума, цитиран от пресцентъра на МОН.

Той допълва, че още през следващата учебна година ще започне и изграждането на СТЕМ кабинетите в българските училища, в които обучението ще става по различен начин и ще се събужда интересът на децата към науката.

Тази учебна година в София има реализиран прием в 245 профилирани паралелки и 178 професионални, според данни на началника на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева.

Учениците в столицата са близо 143 000, а децата в детските градини - почти 48 000. За всички тях се грижат общо 18 900 педагози, младите учители до 30 години в училищата са 1797. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай