Четвъртък,

Тракийският университет изпита 89 чуждестранни кандидати онлайн

От: Стандарт -
Тракийският университет изпита 89 чуждестранни кандидати онлайн
A
A
A

89 кандидати се явиха на онлайн-изпитите за прием на студенти с чуждоезиково обучение.

Освен с квесторите, кандидат-студентите бяха наблюдавани от програма с изкуствен интелект, която следи за коректността на кандидатите относно самостоятелното изпълнение на теста, реагирайки на липсата на визуален контакт с камерата и дали са сами пред компютъра, което  намалява субективния фактор и повишава сигурността на изпита.

По време на изпитите беше използван и специален браузър за заключване на екрана.

Те бяха организирани в два дни – на 29-ти август кандидатите, които са от държави, чиито официален език не е английски, се явиха на изпит по английски език, а на 30-ти на изпити по биология и химия на английски.

Участниците бяха от Гърция, Финландия, Обединено кралство, Кипър, Швеция, Ирландия, Германия, Норвегия, Португалия, Франция, Италия, Пакистан и България.

Сред тях са и четирима наши сънародници, завършили средно образование в чужбина, които искат да практикуват на английски език избраните от тях специалности.

Обучението на английски език в Тракийски университет е популярно сред чужденците за специалностите МЕДИЦИНА и ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА. Самите те споделиха, че са разбрали за приемните изпити в университета от официалния сайт на висшето учебно заведение или от приятели и близки, които учат или са завършили Тракийски университет.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички