Това училище е по-скъпо от Харвард! Вижте кои величия са били в него

Сред известните възпитаници на Institut Le Rosey са белгийският крал Албер II, иранският шах, принцът на Монако Рение и египетският крал Фарук

Това училище е по-скъпо от Харвард! Вижте кои величия са били в него | StandartNews.com

Училище в Швейцария предлага луксозно преживяване, включващо обилна закуска на шведска маса, спортни дейности като баскетбол и каране на ски, както и почивки с горещ шоколад.

Учениците се учат също на смирение и трудова етика, като носят официални дрехи за вечеря и се редуват като сервитьори и обслужващ персонал, и всичко това срещу солидната сума от 133 000 долара на година.

Сред известните възпитаници на Institut Le Rosey (Институт Ле Розе) са белгийският крал Албер II, иранският шах, принцът на Монако Рение и египетският крал Фарук, пише businessnovinite.bg.

Студентите пристигат в основния кампус през септември и почиват през октомври и декември. След това, след Коледа, те се отправят към кампуса в китното градче Гщаад - традиция за Le Rosey от 1916 г. насам.

Le Rosey е разположен в два кампуса: единият в Рол (до Женевското езеро) за пролетната сесия, а другият в Гщаад (живописно ски селище) за зимната.

Училището използва двуезична учебна програма, в която учениците учат на английски и френски език - и на още езици, ако желаят.

Всички 380 ученици на Le Rosey живеят в пансионите в кампуси на училището. Учениците в Le Rosey са привилегировани и училището не крие това; учениците се насърчават да развиват творчеството си, да ходят на екскурзии и да откриват собствената си култура.

Спортните занимания, които се предлагат в училището, включват, но не се ограничават само до конна езда и бадминтон през първия срок; ски и сноуборд през втория срок (в Гщаад); тенис и танци през третия срок.

Наред с редовното обучение в класната стая, учениците участват в уикенд пътувания с цел изкуство и театър в цяла Европа, в Испания, Великобритания, Италия, Германия и други дестинации.

Екскурзиите в средата на октомври дават възможност на учениците от Le Rosey да опознаят нови култури; някои от тях са предприели хуманитарни пътувания до Африка и Индия, а други са пътували до пустинята, за да видят какъв е животът там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай