Тази област преминава към онлайн обучение

В момента рекордьор по заболели от грип са в София-област

Тази област преминава към онлайн обучение | StandartNews.com

Пикът на грипната епидемия идва.

Вече в 8 области има обявена грипна епидемия, а до края на месеца областите вече ще са 10. В момента рекордьор по заболели от грип са в София-област . Във Варна и Пловдив вече са обявени грипни ваканции, както и в някои училища в област Габрово. В периода на грипна епидемия се преустановяват женските консултации и имунизациите. Спират се и свижданията в болниците и се прилага ежедневен филтър в детските заведения за болни деца, предаде БНТ.

Учениците във Варна и областта преминават към онлайн обучение от 31 януари до края на седмицата. Това реши Министерството на здравеопазването, след предложението на РЗИ - Варна обучението на децата да е неприсъствено. Грипната епидемия за града и областта се удължава до 5-ти февруари включително. От РЗИ - Варна напомнят, че остават в сила всички протипоемидемични мерки. Спрени са плановите консултации на бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации, свижданията в лечебните заведения и социални институции. Препоръчва се също да се носи защитна маска при пътуване в градския транспорт, както и при посещение на болници и аптеки.

"Тъй като имаме нарастване на заболяемостта от грип и ОРЗ, към момента отново в групите от 5 до 14 и от 14 до 29 години са най-обхванати. Общатата заболяемост, благодарение на тези 2 групи, се е вдигнала доста от 246 на 10 000, което е над заветните 200 за Варна", посочи проф. Цонко Паунов – директор на РЗИ–Варна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи