Неделя,

Студенти ще се учат на антикорупция в парламента

От: Рачо Рачев -
Студенти ще се учат на антикорупция в парламента
A
A
A

Студенти влизат като стажанти в Парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ и екипа на Омбудсмана.

Споразумение за това бе подписано в Народното събрание днес от председателя на Парламентарната комисия и народен представител от НФСБ Борис Ячев, председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров,  ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Омбудсмана на Република България доц. д-р Диана Ковачева.

Предвижда се организирането и реализирането на стажантски програми за студенти от УНСС със завършен минимум втори курс, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми от следните професионални направления: „Право“; „Икономика“; „Администрация и управление“; „Социология“ и „Политически науки“.

„Провеждането на студентските стажове има за цел да запознае студентите с дейността и функциите на институциите за противодействие на корупционните практики, да осигури възможности за професионално ориентиране и за придобиване на практически опит, знания и умения, които да допълнят теоретичното обучение по антикорупция на младите хора“, посочи Борис Ячев.

Продължителността на стажа във всяка една от институциите е 10 работни дни, като при успешно му преминаване студентите ще получат удостоверение.

Споразумението е стъпка от дейностите, предвидени Меморандум за сътрудничество, подписан между Парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и Университета по-рано тази година.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички