Стотици студенти се включиха в Еразъм-празника на Тракийски университет

Бяха организирани редица мероприятия, игри и забавления

Стотици студенти се включиха в Еразъм-празника на Тракийски университет | StandartNews.com

Стотици студенти се включиха в събитието „Еразъм-света и опита на Тракийски университет“, който е част от международната инициатива „Еразъм дни 2023г“. В празничния, за Тракийски университет, 11 октомври международният отдел, начело с доц. Дарина Заимова – зам.-ректор по научноизследователска и международна дейност организира редица мероприятия, игри и забавления.

Събитието започна в препълнената зала на Академичния информационен център на университета с приветствие от ректора проф. Добри Ярков: „Поздравявам ви, че сте тук днес, защото това е програма, която отваря граници и дава възможност на младите хора да пътуват. Студенти, млади учени и преподаватели през последните години имаха невероятния шанс за обмен. Знайте, че всички вие сте нашите посланици в страните, които посещавате. Апелирам да бъдете още по-активни и да имате високо самочувствие, че сте част от Тракийския университет, защото сме мултидисциплинарен и международен университет с чуждестранни студенти от 57 държави.“

Експерти разясняваха на място всички особености за осъществяване на мобилности по програмата Еразъм+ - от възможности за кандидатстване, подготовка на документи, държави и институции, с които взаимодейства Тракийски университет до историческа справка на приоритетите и постигнатите резултати по време на обучение или практика.

Студенти, които са осъществявали обучение по Еразъм в различни държави, представиха своите лични впечатления и преживявания от Германия, Италия, Испания и други партньорски страни на старозагорския университет. С личните си разкази те отправиха послание към своите колеги да бъдат по-смели и да пътуват по Еразъм, а спомените и опита описаха като безценни.

Официалният език на събитието беше български, но за всички чуждестранни студенти беше осигурен симултанен превод на английски.

Специални гости на празника бяха две гостуващи изложби – „Редките птици на Зеления пояс“, представена от д-р Руско Петров и „Анатомията и като Изкуство“ от д-р Сашо Цандев. И двете експозиции се радваха на голям интерес, тъй като са изключително атрактивни, а експонатите им са рядко срещани като вид.

Кулминацията на Деня на отворените врати на Еразъм + в Тракийски университет беше финалът, организиран от „Международен младежки център – Стара Загора“, включващ забавна програма с интерактивни упражнения. Лудата надпревара при игрите завърши с много победи и още толкова усмивки!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай