Събота,

Повечето учители се справят с дистанционното учене

От: Рачо Рачев -
221
Повечето учители се справят с дистанционното учене
A
A
A

Близо 70% от учителите (68 на сто) са се справили добре с преподаването на учебния материал дистанционно по време на кризата с коронавируса. Това показват резултатите от социологическото проучване на "Маркет линкс", представено в сутрешния блок на бТВ от социолога Добромир Живков.

21% от запитаните посочват, че преподавателите не са се справили добре с учебния материал, а 11% са отговорили с "не знам". 55% от анкетираните заявяват, че не искат повече елементи от дистанционното обучение в България, 31% са съгласни да има такъв вид обучение и 14% са отговорили с не знам.

Един от основните изводи на проучването на социологическата агенция е, че има добър толеранс на родителите, които поели основната тежест за началните класове с обучението на децата си вкъщи по време на кризата с коронавируса.

75% от анкетираните родители декларират, че се подобрява дистанционното обучение, 10% посочват, че не се подобрява, а 15% не знаят.

91% от запитаните декларират, че са успели да осигурят на децата си необходимите устройство и интернет за дистанционното обучение, 5% не са успели, а 4% от респондентите са отговорили с: "не знам".

По данните на проучването 63% от респондентите декларират, че им се налага да бъдат по-ангажирани, 23% заявяват, че не им се налага и 14% не знаят.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com