Вторник,

Наши ученици с медали от олимпиада по биология

От: Рачо Рачев, сн. МОН -
190
Наши ученици с медали от олимпиада по биология
A
A
A

Четири бронзови медала спечелиха български ученици от 31-а Международна олимпиада по биология (IBO 2020), която тази година се състоя дистанционно на 11 и 12 август.

Състезанието трябваше да се проведе през юли в град Нагасаки, Япония, но заради пандемията от Covid-19 се наложи промяна в организацията, съобщават от пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Българският отбор беше съставен от класиралите се на първите места ученици на Националната олимпиада по биология и здравно образование през 2020 г. Медалистите са Кирил Тошев (12-и клас), Димитър Кутровски (12-и клас), Виктор Гилин (11-и клас) от Националната природоматематическа гимназия "Акад. Л. Чакалов" в София и Никола Димитров (12-и клас) от Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас.

Учениците бяха в конкуренция с над 280 състезатели от 70 държави. За трета поредна година всички участници от българския отбор спечелиха медали на най-престижното международно състезание по биология, отбелязват от МОН.

Ръководители на отбора са доц. Албена Йорданова от Медицинския факултет и доц. Снежана Томова-Гогова от Биологическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", и д-р Радослав Александров от Института по молекулярна биология в БАН.

Участието на учениците в олимпиадата се осъществи от класните стаи на 51-во Средно училище "Елисавета Багряна" в София, информират от МОН.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com