Наши ученици обраха наградите в Казакстан

Колко медала взеха те

Наши ученици обраха наградите в Казакстан | StandartNews.com

Гимназисти от България взеха 33 медала сред над 700 състезатели от 16 държави на международната Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика. 20-ото издание на международното състезание се проведе в Алмати, Казахстан. Част от този невероятен успех за страната ни сe дължи и на възпитаниците на Първа частна математическа гимназия, които спечелиха златото и в трите дисциплини - математика, физика и информатика.

Българският възпитаник Гео Калфов печели златен медал по физика. 

"На първо място съм изключително удовлетворен, години труд и постоянство дават своите плодове. Моят път на развитие със сигурност е в теоретичната физика оттук нататък", каза Калфов. 

Златни медали получиха и Милен Шуманов, и Андрей Стефанов в дисциплините математика и информатика.

"Подготовката за едно такова състезание си е голямо предизвикателство. С някои от тези деца работим 5-6 години вече. Златния медалист Гео го подготвям откакто е 5-и клас", сподели учителят по физика Никола Каравасилев.

Любовта на момчетата към природните науки си личи по ентусиазма, с който решават задачите. Мечтата на учениците е да продължат да се развиват в сферата на природните науки, а следващото им състезание е още през февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай