МОН финансира уроци в културни институции

Одобрени са 217 училищни проекта

МОН финансира уроци в културни институции | StandartNews.com

Министерството на образованието и науката ще финансира с 463 055 лева обучение в културни институции. Одобрени са 217 училищни проекта по модул "Културните институции като образователна среда" на Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда".

Финансирането ще осигури възможност за провеждане на задължителни, избираеми и факултативни учебни часове и теми, свързани с изкуства в музеи и галерии. Максималната стойност за един училищен проект е 2500 лв.

Модулът предвижда и посещения на театрални постановки, концерти, срещи с актьори и музиканти, провеждане на конкурс за най-добър урок в културна институция и създаване на Национален център "Музейно училище" към Националния музей на образованието - Габрово (НМО).

За втора година се проведе и конкурс за най-добър урок в културна институция, музей или галерия.

На първо място е класирана Светла Баджакова, учител в ППМГ "Гео Милев" в Стара Загора, която е участвала с урок по български език и литература. Тя е номинирана и за наградата "Константин Величков". На второ място е Васка Белчовска-Неделчева от ПГСС "Никола Пушкаров" в Попово, представила урок по екскурзоводство и туристическа анимация - учебна практика от разширена професионална подготовка за специалност "Селски туризъм". Трето място си поделят Гюлджан Дауд от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Момчилград с урок по информационни технологии и Добрин Пелтеков от ОУ "Св. Патриарх Евтимий" във Велико Търново - с урок по музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай