Четвъртък,

Lidl взе трети випуск в дуална форма на обучение

От: Рачо Рачев -
Lidl взе трети випуск в дуална форма на обучение
A
A
A

Лидл България посрещна третия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Те са от професионални гимназии в София и Перник и през следващите месеци ще учат в реална работна среда и ще разберат как работи един Lidl магазин отвътре.

„Щастливи сме да приветстваме и през настоящата учебна година в нашия екип младежите, избрали компанията ни за партньор в дуалната форма на обучение. Вярваме, че времето, в което сме заедно, ще бъде изключително ценно за тях, защото получават уникалната възможност да опознаят сърцатия ни екип и философията на ритейлър номер 1 в Европа. В Lidl те работят с подготвен ментор и преминават през различни обучения, научават повече за процесите и логиката зад тях, но най-важното – имат възможност да израснат като личности, да добият важен опит и увереност за следващите си професионални стъпки. Именно затова – като компания, която винаги на практика е показвала подкрепата си за младите хора, Лидл България цени дуалното обучение и участва активно в тази перспективна форма на образование. Уверени сме, че дуалното обучение има висока добавена стойност за бизнеса и младите хора, защото стъпва на обмяната на опит, идеи и добри практики.“, споделя Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Лидл България, в изпълнение на стремежа си да подкрепя младите хора в тяхното професионално развитие, стана партньор на програмата за дуално обучение, координирана от Австрийската камара, от началото ѝ - през 2015 г. Проектът стартира с 1 училище-партньор в София, като интересът към него през годините постоянно расте. През настоящата учебна година към разрасналата се мрежа от училища-партньори в София, Варна, Видин, Ямбол, Перник и Гара Елин Пелин, се присъединиха още две - Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Ямбол и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от Видин, като общият им брой в цялата страна вече е 8. Броят на учениците, които избират Lidl за ученето си в реална среда, също устойчиво нараства.

В Лидл България учениците в дуална форма на обучение могат да трупат практически опит в две професионални направления - „Икономист“ и „Спедитор-логистик“. В компанията те получават освен ценни знания и удостоверение за съответната професионална квалификация, също и много добро възнаграждение, трудов стаж, придобивки на служители, но преди всичко – важни за кариерата им меки умения за работа в екип, управление на времето, приоритизиране, дисциплина и др. Те имат и реална кариерна възможност да започнат работа в Лидл България веднага след приключване на дуалното обучение.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички