Как гори сърцето показаха ученици от 31 СУЧЕМ

Директорът Велина Георгиева поздрави единадесетокласниците за трудния избор да се посветят на химията

Как гори сърцето показаха ученици от 31 СУЧЕМ | StandartNews.com

Химията е навсякъде! Този нагледен урок изнесоха по нестандартен начин учениците от 11-и клас на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ в последния ден на февруари. Под ръководството на преподавателят по химия Симона Ангелова те показаха приложенията на химията в различни сфери на „Празник на любовта, виното и науката“.

В сценария на единадесетокласничката Андреа Маркова всичко се развиваше в кафе-сладкарница. За целта библиотеката на училището бе преобразена като заведение, а всяка маса носеше знака на един от елементите на Менделеевата таблица. Един след друг бъдещите химици демонстрираха знанията си чрез атрактивни експерименти.

Огънят на любовта пламна направо на масата, а влюбеният студент бързо поправи грешката с неправилно избрано цвете, като го оцвети в любимото розово с помощта на фенолфтелаин.

Балонът-сърце пък демонстрира нагледно чувствата в сърцето, като се изду от реакцията на оцет и сода, а пламъкът на свещта променяше цвета си под въздействието на натрий.

Родители, директори на столични училища, експертът по природни науки в РУО Петя Иванова и преподаватели, станаха свидетели на отличното взаимодействие между ученици и учител в света на химията.

Велина Георгиева, директор на 31 СУЧЕМ, поздрави учениците за трудния избор да се посветят на химията, а г-жа Симона Ангелова сравни с Прометей, който им осветил пътя на знанието.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Наталия Ангелова
преди 1 месец

С радост в игри лесно се учи химия. По интересен начин бе поднесен всеки химичен опит. Успех в света на химията.

Откажи