Гимназисти пишат на министъра: Съкратете матурите

Зрелостници с петиция за по-малко материал на изпита

Гимназисти пишат на министъра: Съкратете матурите | StandartNews.com

Втора подписка на ученици до просветния министър Красимир Вълчев. След като в края на януари гимназисти се обявиха срещу матурите в 10 клас, сега зрелостници настояват за съкращаване на материала за заключителните изпити.

ВИЖ ОЩЕ: Ученици пишат на министъра срещу матурите

Петиция за съкращаване на изпитния материал на държавните зрелостници изпити след 12-и клас набира сила. В нея вече са се подписали вече около 2 000 ученици, които смятат, че онлайн обучението не им е дало необходимата подготовка, за да се справят добре на матурите.

Автор на петицията е Дениел Димчев, който е ученик в 12 клас. Той обяснява, че последните две учебни години учениците от випускът му е бил принудени да прекарат по-голямата част от учебните си занятия пред компютъра и посочва, че от 18 месеца само 7 са били присъствени. „За съжаление този вид обучение не за всички е достатъчно полезно, но количеството материал, върху който ще се състоят Държавните зрелостни изпити, остава за поредна година непроменен“, пише Димчев в описанието към анкетата. По думите му липсата на физически контакт с учителя поставя ученика пред труден процес на обучение., множество външни фактори като нестабилна интернет връзка също пречели на онлайн обучението. „За да бъде успешно взет учебен материал онлайн е нужно повече време, за разлика от присъственото, където учениците имат постоянен контакт с учителя“, пише още зрелостникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай