Ето кои ученици се връщат в клас

Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев

Ето кои ученици се връщат в клас | StandartNews.com

От понеделник, 12 април, учениците от 1 до 4 клас се връщат в училище, както и три класа на учениците от 5 до 12 клас, като се започва със 7,8,10 клас. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на редовния брифинг на НОЩ.

Разумно е да се върнат до 40% от учениците при режима от 22 март.

От 26 април се връщат 5, 9, 12 клас, ако ситуацията позволява. "12 клас е важно да се върнат, тъй като приключват средата на май месец", обясни министърът. На 17 май се връщат 6 и 11 клас. За 12 седмици - 6 редувания, 7 и 12 клас са приоритизирани.

Във всички училища се възстановяват практическите занятия. По отношение на езиковите центрове все още не е ясно - здравният министър Костадин Ангелов каза, че се водят разговори.

Възстановяват се индивидуалните изпити, практическите занятия. Ще се върнат и децата със специални образователни способности.

Относно ситуацията в системата на образованието Вълчев коментира, че близо два пъти по-малко са болните и заразени учители ученици, като най-ясно се вижда от учителите. Това се дължи на ваксинацията и частичния присъствен процес, каза той. Ваксинираните учители са 4 пъти по-малко от заболелите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай