Директор: Учителите да не пресмятат болните

Това не било тяяхна работа

Директор: Учителите да не пресмятат болните | StandartNews.com

Има известно объркване. Не е работа на учителите и директорите да разсъждават каква е заболеваемостта. По-добре да се решава на ниво населено място. Това каза директорът на 51-о СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров в ефира на Bulgaria ON AIR.

При родителите на по-малките ученици е много силен икономическият мотив. В нашето училище 17% от учителите в момента са заболели. Има липса на кадри и недостиг на преподаватели. Сред учениците много малък е процентът на тези, които са изплашени, отбеляза Александров.

Според него много от учителите работят дори болни от вкъщи дистанционно, без това да е тяхно задължение. Той призова родителите да имат разбиране и подкрепа към преподавателите.

Голямо е напрежението, от една страна има натиск от учителите, от друга - от родителите. Проблемът е политико-икономико-психологически.

Не виждам решение, което да удовлетвори голяма част от хората. Във всички сектори има свиване, защо да не очакваме и свиване в образованието. Ние сме в период на криза и оцеляване", подчерта директорът на 51-о СУ в ефира на Bulgaria ON AIR.

По-скоро ще преминем ние на това, което препоръчват - хибриден модел. Една седмица онлайн, една седмица присъствено. Взехме решение учениците след 4 клас да са с маски в класната стая, разясни Асен Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай