Дигиталната раница! Родителите доволни

30 000 презентации и клипове на разположение на ученици, учители и родители

Дигиталната раница! Родителите доволни | StandartNews.com

Източник: Министерство на образованието и науката

Огромен обем от близо 30 0000 електронни образователни ресурси - интерактивни презентации, изображения, анимации, видео и аудио клипове, 3D модели, виртуална и добавена реалност са на разположение за безплатно ползване от ученици, учители и родители в Дигиталната раница, съобщи Министерство на образованието и науката.

Това дава възможност на децата да черпят знания не само от учебниците за съответния клас, които са публикувани в електронен формат в платформата, но и от многобройните материали по различни предмети, налични в менюто Mozaik, както и в библиотеката на „Дигиталната раница“.

MozaBook е професионална дигитална система, предназначена специално за подпомагане работата на учителите и е изготвена според техните нужди. Тя е една от най-популярните платформи, предлагащи образователни ресурси. Над 50 държави на всички континенти използват платформата за обучение. Разработена е в Унгария и събира хиляди разнообразни материали и визуализации на над 32 езика. Добре позната е и сред много от българските учители. И досега училища и отделни преподаватели я използваха срещу платен абонамент. Сега вече всички ресурси на MozaBook са на разположение на всеки един учител и ученик напълно безплатно през Дигиталната раница. 

Дигиталните образователни ресурси  са изключително полезни за учителите при подготовката на техните уроци по всички образователни направления. В платформата са налични многобройни материали в най-различни области на познанието.

Учител по биология например би могъл при подготовка на урока си да използва наличен 3D модел на човешкото сърце, за да визуализира пред учениците как то функционира. В урока си може да добави и различни фигури, анимации и всякакви други ресурси по темата. MozaBook се интегрира безпроблемно с вече съществуващи ресурси във формата на Power Point презентации или PDF файлове. Това дава възможност на учителите да трансформират стандартни презентации в динамични дигитални уроци като добавят интерактивно съдържание.

Чрез платформата MozaWeb учениците могат да изготвят онлайн своите домашни, като също ползват огромния обем електронни ресурси, наличен в Дигиталната раница. В същото време учителите могат да влязат, за да проверят домашните онлайн.

В последните месеци близо 18 000 преподаватели участваха в обучения за работа с ресурсите на Дигиталната раница.

Учителите могат при желание да предоставят изготвените от тях уроци за общо ползване в системата. Така не само техните ученици, а всеки в „Дигиталната раница“ ще има възможност да ползва готовите уроци. Включително други учители ще могат да си служат със създадените от техни колеги уроци и да ги ползват при преподаването по съответния предмет. Учителите, които са създали уроци, одобрени за общо ползване в Дигиталната раница, получават за това заплащане от 179 лева за всеки урок.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай