Делегация от Германия пристига в Тракийски университет

Целта на визитата е обмяна на опит и споделяне на добри практики, свързани с плавния социален и икономически преход на региона

Делегация от Германия пристига в Тракийски университет | StandartNews.com
  • Тракийски университет е домакин на мащабно мероприятие на тема „Трансформация на икономическия модел към нисковъглеродна биоикономика, кръгова икономика, основана на науката, иновациите и дигитализацията“.

В периода 24/08 – 27/08, академичната ни общност приема делегация от Германия, начело с министъра на регионалното развитие на област Саксония – г-н Томас Шмидт и екипа на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – г-жа Мария Габриел. В рамките на планираните срещи участие ще вземат представители на местната и регионалната власт, бизнеса и работодателите, регионалната администрация.

Целта на визитата е обмяна на опит и споделяне на добри практики от област Саксония, свързани с плавния социален и икономически преход на региона.

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков, еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – г-жа Мария Габриел и министърът на регионалното развитие на област Саксония – г-н Томас Шмидт ще вземат участие в пресконференция на 27-ми август, петък, от 12 часа, в Заседателната зала на Ректората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай