Американският университет готви своите студенти за високи позиции в бизнеса и обществото

Млади хора от над 40 националности избират престижното учебно заведение

Американският университет готви своите студенти за високи позиции в бизнеса и обществото | StandartNews.com

Вече 32 години Американският университет в България формира лидерите и младите визионери у нас, както и в целия регион. Благодарение на престижната акредитация на АУБ, завършилите получават двойна диплома – за Европа и САЩ, която отваря врати към реализация в различни области в цял свят. Особено силна страна на обучението в АУБ е възможността за обмен на студенти с над 300 висши училища в Европа и отвъд океана, а фондът за стипендии „Анна Чапрашикова” подпомага възпитаници на АУБ да следват в магистърски или докторски програми в някои от двадесетте най-добри университета в САЩ, сред които Харвард, Йейл, Станфорд, Принстън и др.
 
Автентичната американска системa Liberal Arts 

В голяма степен отличните резултати при реализацията на завършилите се дължат на американската система Liberal Arts, която поставя студента в центъра на всички дейности. В АУБ студентите могат да изучават две специалности едновременно или една специалност и една подспециалност. Предвижда се и интердисциплинарно обучение по индивидуална програма. Този модел създава широка платформа за рационален избор на поприще и перспективна професионална реализация. Основните специалности в АУБ са „Бизнес администрация“, „Европеистика“, „Журналистика и масови комуникации“, „Икономика“, „Информационни системи“, „История и цивилизации“, „Компютърни науки“, „Литература“, „Математика“, „Модерни езици и култури“, „Политически науки и международни отношения“, „Психология“ и „Физика“. 

Начело на рейтинга

Постиженията на Американския университет в България намират трайно изражение в официалния рейтинг на университетите на Министерството на образованието и науката, който оценява над 50 акредитирани висши училища у нас въз основа на повече от 100 показателя като преподаване, университетска среда, социално-битови и административни услуги, научни изследвания, както и заетост и месечно възнаграждение след дипломирането. АУБ редовно заема челните места в направленията „Администрация и управление“, „Икономика“, „Обществени комуникации и информационни науки“ и „Политически науки“*.

Кампус без аналог у нас 

Университетът с бази в София и Блаоевград обучава студенти от над 40 националности. Студентите живеят и учат на модерен кампус с комфортни общежития, отлично оборудвани аудитории, ползват услугите на най-голямата англоезична университетска библиотека в Югоизточна Европа и разполагат с театрална зала и съвременни спортни съоръжения. В АУБ действа ангажирано Студентско правителство, както и десетки клубове по интереси. Студентският живот е организиран така, че да гради сплотена академична общност, която запазва своята сила и след дипломирането. Всяка година университетът предоставя около 5 млн. щ.д. за стипендии и финансово подпомагаме за своите студенти. 

Оценката на работодателите

Числата са красноречиви: 99,8% от дипломиралите се студенти биват наети на работа веднага след дипломирането или продължават образованието си в по-висока академична степен. АУБ, в голяма степен  благодарение на изключителния бизнес успех на завършилите висшето училище, поддържа активни контакти с водещи компании и организации от различни сектори и така предоставя широк набор от възможности за стажове на своите студенти. Така те още отрано влизат в досег с най-високите стандарти в бизнеса и обществената сфера. И не е за учудване, че Microsoft, CNN, bTV, БНБ, ООН, Световната банка и Министерския съвет на Република България са сред работодатели на дипломиралите се.

Кандидатстването – отлично организиран процес

АУБ предлага на студентите ранен прием до 1 март. Кандидатите, избрали ранен прием, получават достъп до повече възможности за финансово подпомагане. Кандидатстването се извършва 100% онлайн, а процесът е съпроводен с помощ от личен координатор. Редовният прием е до 1 юни. 
*В този пасаж на текста професионалните направления са цитирани според рейтинговата система на МОН. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи