Неделя,

Абитуриентите в клас два пъти за месец

От: Редактор -
291
Абитуриентите в клас два пъти за месец
A
A
A

Абитуриентите ще се върнат в клас два пъти за един месец. Това съобщиха пред „Телеграф“ участници в Отрасловия съвет по образованието, който в понеделник определи графика влизане в училище.

 Учениците от 12 клас ще са в училище на 4 февруари, заедно със седмокласници и осмокласници. Тази група ще е присъствено 14 дни, до 18 февруари.

После минават онлайн, за да застъпят следващите – 5, 10 и 11 клас. Те пък са присъствено в училище до 3 март, когато идва ред на третата вълна гимназисти – тези от 6 и 9 клас.

Тук обаче са само два випуска, а по стандарта, определен от здравния министър на училище присъствено могат да ходят 37.5 % от учениците. Това дава възможност за още един випуск в последната вълна гимназисти, който отново ще бъде 12 клас.

Така, вместо само 6 и 9 клас, на чина от 4 март заедно с тях ще влязат и абитуриентите. Това означава, че учениците от 12 клас ще са в клас през две седмици, а другите през месец.

Разбира се, при усложнение остава опцията децата да минат отново на дистанционно обучение. Когато обаче се наблюдава подобрение може да се увеличава броя на присъстващите в училище.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com