800 000 е-профила за ученици и учители

Тръгват виртуални класни стаи

800 000 е-профила за ученици и учители | StandartNews.com
  • Онлайн уроци от понеделник
  • Тръгват виртуални класни стаи
  • БНТ прави образователна телевизия за малките

Онлайн уроците тръгват в понеделник. това съобщи на специален брифинг в МОН просветният министър Красимир Вълчев. Подготвихме училищата за обучение в онлайн среда. Ще стартираме с електронното обучение още в понеделник, заяви той. В момента се осъществяват срещи и видеоконферентни връзки, за да се подготвят учителите.

ВИЖ ОЩЕ: Училища и забавачки затворени до 29 март

Съществува многообразие от платформи в системата. Трябва да започнем да работим с максимален брой ученици. Искаме да стартираме с над 90 % от учениците и до сряда да достигнем 95 %, съобщи плановете Вълчев.

"Ще има упражнения за затвърждаване на материала, компенсаторно обучение за грипните ваканции. Създали сме 800 хил. профила на всички учители и ученици в Майкрософт Тийм. Ще ги доставим в следващите дни. До края на следващата седмица ще можем да го използваме", обясни министърът.

ВИЖ ОЩЕ: Училища минават на онлайн уроци

"Просвета" и "Клет" предоставят безплатни учебници.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно положение в България (ОБНОВЕНА)

Предвиждаме и обучение във виртуални класни стаи, надяваме се да няма проблем със свързаността, каза Вълчев. И допълни: "Ще подготвим уебинари и видеа. С БНТ създаваме образователна телевизия за учениците в начален етап".

Не можем да говорим за осигуряване на 100 % обучение, призна обаче просветният министър. Причината е, че има и ученици без персонални компютри, които няма да могат да се включат в новата система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай