704 родители искат децата им да учат онлайн

От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците

704 родители искат децата им да учат онлайн | StandartNews.com

704 родители искат децата им от 1 до 4 клас да учат онлайн. Те са подали молби за обучение от разстояние в електронна среда към Министерството на образованието и науката, предаде БГНЕС.

От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18.00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.

От МОН уверяват, че е създадена организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители/семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай