Понеделник,

15.ІХ - Откриват на части учебната година

От: СТАНДАРТ -
366
15.ІХ - Откриват на части учебната година
A
A
A

Учебната година ще бъде открита присъствено на 15 септември, но тържествата за първия звънец ще са на части. Това следва от специалната заповед на просветното ведомство.

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски, разпореди проф. Николай Денков.

Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

В случай че в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, то откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях. Според заповедта на МОН празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас се провеждат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

Откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията