Зверско меле и стрелба с пистолет на мач в София

Баталните сцени в Долни Пасарел станали след края на мача Урвич - Академик София

Зверско меле и стрелба с пистолет на мач в София | StandartNews.com

всичко започнало след едно счупено огледало на автомобил

Брутален масов бой, гарниран със стрелба с пистолет, се е разиграл в неделя следобед след края на мача от Софийската „А” окръжна група между Урвич 1960 и Академик (София), игран на стадиона на домакините в софийското село Долни Пасарел, предава vitoshanews.com.

Баталните сцени и масовия бой по трибуните в Долни Пасарел се състояха след края на мача Урвич - Академик София.

Масовият бой с участието на играчи от двата отбора и голяма част от публиката се разрази след края на срещата, която завърши 1:1. Мелето стартира около 30 минути след последния съдийски сигнал в мача. Според очевидци всичко започнало след едно счупено огледало на автомобил на играч на гостите. Стартирала разправия, прерастнала в зверско меле.В боя бяха използвани всякакви подръчни средства като дъски, колове и камъни. Пострадаха футболисти на Академик (Сф), както и хора от местната публика. Според очевидци на екшъна, в разгара на въргала мъж извадил пистолет и произвел няколко изстрела във въздуха. Стрелецът обаче не е задържан, тъй като не е бил могъл да бъде открит от пристигналите минути по-късно три патрулки с полицаи.

Очевидци са категорични, че зверската касапница е била предизвикана от гостуващите футболисти. Те са атакували мъже, които дори не били от Долни Пасарел. Въпреки това пред органите на реда играчите на Академик и треньорът им Вихър Данчев обявили, че за всичко са виновни местните и покрили свой човек, който е стрелял с пистолета. Пасарелци се надяват полицията да си свърши адекватно работата и да открие инициаторите на грозните сцени, както и човека на гостуващия отбор, който произведе изстрелите с оръжието.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай